Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Καστανιά φλοιός ( Castanea vesc cortex conc ) ( Chestnut bark cut )


Καστανιά φλοιός ( Castanea vesc cortex conc ) ( Chestnut bark cut )

Καστανιά φλοιός (Castanea vesc cortex conc) Μεγάλο φυλλοβόλο δέντρο, ύψους 20-25 μ. Έχει μεγάλα, λογχοειδή φύλλα, λεία και γυαλιστερά. Ο καρπός είναι σφαιρικός και αποτελείται από ένα αγκαθωτό περίβλημα και από τα σπέρματα, τα γνωστά κάστανα. Το δέντρο είναι γνωστό από την αρχαιότητα, ο δε Θεόφραστος το ονομάζει Διοσβάλανον και τον καρπό του κασταναϊκόν κάρυον. Επί της εποχής του Διοσκουρίδη ο καρπός είναι γνωστός ως κάστανο, παράλληλα όμως και Διός βάλανος, λόπιμον, μότον, σαρδιανή βάλανος. Η επικρατήσασα σήμερα ονομασία καστανέα, προέκυψε από την πόλη <<Κασθαναία>>, η οποία βρισκόταν στη παραλία της Μαγνησίας και από την οποία εξάγονταν κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες από κάστανα. Κατά τον Πλίνιο, οι Ρωμαίοι γνώριζαν την καστανιά και μάλιστα διέκριναν επτά ποικιλίες του φυτού.
Η καστανιά μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα από τα πολυτιμότερα δέντρα. Είναι φυτό δασικό, η δε ξυλεία που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην οικοδομική, την επιπλοποιΐα, τη ναυπηγική κ.τ.λ. Είναι επίσης καλλωπιστικό και φυτεύεται σε πάρκα και δενδροστοιχίες. Το καστανόχωμα, δηλαδή το αποσυντεθειμένο ξύλο της καστανιάς, βρίσκει εφαρμογή στην ανθοκομία. Ο φλοιός της είναι πλούσιος σε δεψικές ουσίες και χρησιμοποιείται, καθώς και τα φύλλα της, στην φαρμακευτική, σαν φάρμακο στυπτικό, αποχρεμπτικό και αντιπυρετικό. Την μεγαλύτερη αξία, όμως, έχουν οι γλυκείς αμυλούχοι καρποί της, τα κάστανα.
Στην Ελλάδα το δέντρο αυτό αυτοφύεται, τα δε εκλεκτότερα ελληνικά κάστανα προέρχονται από το Πήλιο και την Κρήτη.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
 
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...