Αγάρ - αγάρ σκόνη ( Gelidium alga ) (Agar - agar fine powder )

agar_agarΑγάρ αγάρ
Το Αγάρ Αγάρ είναι φυτικής προέλευσης, προέρχεται από εκχύλιση φυκιών, και είναι  ουσία άγευστη και άοσμη με υπόλευκο χρώμα που χαρακτηρίζεται ως πρόσθετη ύλη τροφίμων με τον αριθμό Ε406 και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηκτικό στα τρόφιμα, συνήθως επιδόρπια, σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών.
Υπάρχει σε μορφή σκόνης και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τη βιομηχανία τροφίμων σε χορτοφαγικά και νηστήσιμα προϊόντα, αλλά και σε προϊόντα που απευθύνονται σε θρησκευτικές ομάδες με περιορισμούς στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση