Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Αλχημίλλη φύλλα ( Alchemillae alp herba conc ) ( Ladie's mantle herb cut )


Αλχημίλλη φύλλα ( Alchemillae alp herba conc ) ( Ladie's mantle herb cut )

alchemilla_vulgaris_2816pxΑλχιμήλλη ( alchemilla alpina) Η αλχιμίλλη γνωστή και ως αλχεμίλλα, λεοντοπόδι (Αγγλικά: Lady's Mantle, Dwarf, lion's foot, Γερμανικά: Frauenmantle), περιλαμβάνει περισσότερα από 30 είδη από τα οποία τα κυριότερα είναι η Alchemila vulgaris (Αλχιμίλλη η κοινή), η Alchemilla alpina, Alchemilla erythropoda και Alchemilla molis και ανήκουν στην οικογένεια των Ροδιδών (Rosaceae).

Είναι ιθαγενή φυτά των βουνών της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Πρόκειται για πολυετή φυτά με παχιά και κοντή ρίζα από την οποία φυτρώνει λεπτός και όρθιος βλαστός, γαλαζοπράσινος στα νεαρά φυτά και κοκκινωπός ή καστανός με την αύξηση της ηλικίας. Τα άνθη αναπτύσσονται σε ταξιανθίες και είναι πρασινοκίτρινα. Κάποια είδη φυτρώνουν και στην Ελλάδα, όπως το Alchemilla vulgaris, το οποίο έχει μεγάλα λοβωτά φύλλα και κιτρινοπράσινα άνθη, το Alchemilla alpina, το οποίο έχει ύψος 15-30cm, με κιτρινοπράσινα άνθη και γαλαζοπράσινο φύλλωμα, το Alchemilla glabra, με ύψος 10-15cm και το Alchemilla mollis, το οποίο έχει ύψος 45-60cm, με κιτρινοπράσινα άνθη. Γενικότερα συναντάται σε ορεινές περιοχές και σε υγρά εδάφη.

Όπως μαρτυρεί και η αγγλική της ονομασία (ο μανδύας της Κυρίας) είναι βότανο για τις γυναίκες και από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους έχει συνδεθεί με την Παρθένο Μαρία, ίσως εξαιτίας του σχήματος των φύλλων της που παρομοιάζονταν με το μανδύα της Παναγίας. Οι σταγόνες της πρωινής δροσιάς που λαμπυρίζουν στα φύλλα της ενέπνευσαν ποιητές και αλχημιστές, που της απέδωσαν και μαγικές ιδιότητες, όπως ότι διατηρεί τη νεότητα της γυναίκας αν αυτή τις μαζέψει με πανσέληνο. Κατά μια άποψη το όνομα της το πήρε από τους αλχημιστές, οι οποίοι μάζευαν τη δροσιά των φύλλων που τη θεωρούσαν χρήσιμη για την παρασκευή της φιλοσοφικής λίθου.

Έχει στυπτικές, διουρητικές, καρδιοτονωτικές, αντιδιαρροϊκές, επουλωτικές ιδιότητες που οφείλονται στην τανίνη, το σαλικυλικό οξύ και το αιθέριο έλαιο, που την συνιστά. Θεωρείται τονωτικό των μυών και είναι κατάλληλο σε πληγές, τραύματα, έλκη και επιμολύνσεις. Η στυπτική της δράση βέβαια το κάνει χρήσιμο στη θεραπεία της διάρροιας και είναι καλό για πλύσεις του στόματος και σε περίπτωση λαρυγγίτιδας. Θεωρείται εμμηναγωγό, που ρυθμίζει τη κανονική ροή του αίματος τόσο σε περιπτώσεις αμηνόρροιας όσο και σε περιπτώσεις μηνορραγίας.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...