ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Μάκα (maca root powder)


Μάκα (maca root powder)

maca rootΗ Maca (Lepidium meyenii) είναι ένα σπάνιο είδος παρόμοιο  με το ραπανάκι  που φύεται σε αρκετό υψόμετρο στην περιοχή του Περού. Η μάκα είναι η ρίζα (βολβός) του φυτού που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο.
Λέγεται ότι οι Incas χρησιμοποιούσαν το φυτό στην διατροφή τους για περισσότερη ενέργεια. Όταν έφθασαν οι Ισπανοί στην Λατινική Αμερική γνώρισαν τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού και το έστελναν στον βασιλιά αντί των επιβαλλομένων φόρων δείχνοντας έτσι πόσο πολύτιμο ήταν.
Η Maca επιβιώνει στο σκληρό κλίμα των Άνδεων και αποτελεί βασική τροφή των κατοίκων.
Σήμερα θεωρείται ως μία υπερτροφή την οποία οι επιστήμονες μελετούν  με θαυμαστά αποτελέσματα. Οι έρευνες δικαιώνουν την χρήση του φυτού από τους ιθαγενείς  ως δυναμωτικό και βελτιωτικό της φυσικής μας αντοχής.
Η μάκα διώχνει την κούραση, φέρνει σε ισορροπία τις ορμόνες του οργανισμού και διώχνει την κατάθλιψη. Μερικές άλλες ιδιότητες που αποδίδονται στο φυτό είναι η αντιοξειδωτική και αντικαρκινική του δράση. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στο δυνάμωμα του μυϊκού ιστού του σώματος με φυσικό τρόπο.
Υποστηρίζεται ότι ανεβάζει την λίμπιντο και δρα ενάντια σε προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.
Η εταιρεία μας  διαθέτει την αποξηραμένη ρίζα του φυτού σε μορφή σκόνης.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...