Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Ονωνίς ρίζα ( Ononis spinosa radix conc ) ( Restharrow root cut )


Ονωνίς ρίζα ( Ononis spinosa radix conc ) ( Restharrow root cut )

ononisΟνωνίς (Ononis antiquorum) Είδος αυτοφυόμενο στην Ελλάδα, γνωστό επίσης σαν βοϊδάγκαθο, παλαμίδι, ανωνίδα, παλαμωνίδα, βοϊδοκράτης. Η ονομασία προέρχεται από τη λέξη όνος, επειδή το ζώο δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο φυτό. Γι’ αυτό αναφέρεται η ονωνίς του Θεοφράστου και η ανωνίς του Διοσκουρίδη, ο οποίος γράφει ότι τα χρησιμοποιούσαν ως διουρητικό.
Κατά τον Μεσαίωνα, αν και το φυτό περιγράφεται βοτανικώς, η ιατρική του φύση δεν φαίνεται διαδεδομένη.
Είναι φρύγανο πολύκλαδο, αγκαθωτό, με χνουδωτό βλαστό. Τα φύλλα είναι σύνθετα (τρίφυλλα) στη βάση και απλά κατά μήκος του βλαστού μέχρι και την κορυφή. Τα κιτρινωπά άνθη του φέρονται στις μασχάλες των φύλλων και εμφανίζονται στο τέλος της ανοίξεως και τις αρχές του καλοκαιριού. Πολύτιμη φαρμακευτικώς είναι η ρίζα του, με διουρητικές και αντιρευματικές ιδιότητες. Οι ρίζες συλλέγονται την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
 
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...